Please use this identifier to cite or link to this item:
https://ir.stou.ac.th/handle/123456789/6429
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.advisor | สิริรัตน์ สุวณิชย์เจริญ | th_TH |
dc.contributor.author | มานิตา วิมลเศรษฐ, 2532- | th_TH |
dc.contributor.other | มหาวิทยาลัยสุโขทัยธรรมาธิราช. สาขาวิชาวิทยาศาสตร์สุขภาพ | th_TH |
dc.date.accessioned | 2023-06-14T08:35:08Z | - |
dc.date.available | 2023-06-14T08:35:08Z | - |
dc.date.issued | 2563 | - |
dc.identifier.uri | https://ir.stou.ac.th/handle/123456789/6429 | en_US |
dc.description.abstract | การจัดการกากอุตสาหกรรมเป็นมาตรการสำคัญในการลดปัญหาสิ่งแวดล้อม นอกจากนั้นยังเป็นการเพิ่มมูลค่ากากอุตสาหกรรม และสร้างภาพลักษณ์ที่ดีให้กับโรงงานอีกด้วย การศึกษาครั้งนี้จึงมีวัตถุประสงค์เพื่อขัดทำคู่มือในการจัดการกากอุดสาหกรรมสำหรับโรงงานผลิตบรรจุภัณฑ์อาหารจากกระดาษแห่งหนึ่ง วิธีดำเนินการศึกษามีขั้นตอนดังนี้ (1) สัมภาษณ์เชิงลึกและสังเกตการปฏิบัติงานของผู้ที่เกี่ยวข้องกับการจัดการกากอุดสาหกรรม (2) รวบรวมข้อมูลและวิเคราะห์เปรียบเทียบกับข้อกำหนดตามกฎหมายและทฤษฎีที่เกี่ยวข้อง (3) ขัดทำร่างคู่มือการจัดการกากอุดสาหกรรมสำหรับโรงงานผลิตบรรจุภัณฑ์อาหารจากกระคาษแห่งหนึ่ง (4) ทำการประเมินคุณภาพคู่มือโดยผู้ทรงคุณวุฒิ จำนวน 3 ท่าน และ (5) นำข้อเสนอแนะจากผู้ทรงคุณวุฒิมาแก้ไขปรับปรุงเป็นคู่มือฉบับสมบูรณ์ ผลการศึกษาได้คู่มือการจัดการกากอุตสาหกรรมสำหรับโรงงานผลิตบรรจุภัณฑ์อาหารจากกระดาษแห่งหนึ่ง ประกอบด้วยเนื้อหา 5 บท ได้แก่ (1) บทนำ (2) ความรู้ทั่วไปเกี่ยวกับการจัดการกากอุดสาหกรรม (3) ข้อมูลทั่วไปของบริษัท (4) แนวทางการจัดการกากอุตสาหกรรมไม่อันตรายและ (5) แนวทางการจัดการกากอุตสาหกรรมอันตราย | th_TH |
dc.format | application/pdf | en_US |
dc.language.iso | other | th_TH |
dc.publisher | มหาวิทยาลัยสุโขทัยธรรมาธิราช | th_TH |
dc.rights | มหาวิทยาลัยสุโขทัยธรรมาธิราช | th_TH |
dc.rights | Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International (CC BY-NC-ND 4.0) | th_TH |
dc.rights.uri | https://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/ | en_US |
dc.source | Born digital | en_US |
dc.subject | ของเสียจากโรงงาน--การจัดการ | th_TH |
dc.subject | การศึกษาอิสระ--การจัดการสิ่งแวดล้อมอุตสาหกรรม | th_TH |
dc.subject | การจัดการของเสีย | th_TH |
dc.title | คู่มือการจัดการกากอุตสาหกรรมสำหรับโรงงานผลิตบรรจุภัณฑ์อาหารจากกระดาษแห่งหนึ่ง | th_TH |
dc.title.alternative | Manual on industrial waste management for a paper-based food packaging plant | th_TH |
dc.type | Thesis | th_TH |
dc.degree.name | วิทยาศาสตรมหาบัณฑิต | th_TH |
dc.degree.level | ปริญญาโท | th_TH |
dc.degree.discipline | สาขาวิชาวิทยาศาสตร์สุขภาพ | th_TH |
dc.degree.grantor | มหาวิทยาลัยสุโขทัยธรรมาธิราช | th_TH |
dc.description.abstractalternative | Industrial waste management is an essential measure to mitigate environmental problems. Besides, it also increases the value of industrial waste and promotes a positive image for the factory. Therefore, this study aimed to create a manual on industrial waste management for a paper-based food packaging manufacturing plant. The study methodology included: (1) interviewing and observing the operations of relevant persons involved in industrial waste management; (2) collecting and comparing data on relevant theories and legal requirements; (3) drafting an industrial waste management manual for a paper-based food packaging factory; (4) getting the draft reviewed by three experts; and (5) finalizing the manual based on the experts’ comments and recommendations. As a result, the manual on industrial waste management for a paper-based food packaging plant has been prepared, containing five chapters: (1) Introduction, (2) General knowledge of industrial waste management, (3) General information of the factory, (4) Guidelines on non-hazardous industrial waste management, and (5) Guidelines on hazardous industrial waste management. | en_US |
Appears in Collections: | Health-Independent study |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
FULLTEXT.pdf | เอกสารฉบับเต็ม | 21.32 MB | Adobe PDF | View/Open |
This item is licensed under a Creative Commons License