Please use this identifier to cite or link to this item: https://ir.stou.ac.th/handle/123456789/6429
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.advisorสิริรัตน์ สุวณิชย์เจริญth_TH
dc.contributor.authorมานิตา วิมลเศรษฐ, 2532-th_TH
dc.contributor.otherมหาวิทยาลัยสุโขทัยธรรมาธิราช. สาขาวิชาวิทยาศาสตร์สุขภาพth_TH
dc.date.accessioned2023-06-14T08:35:08Z-
dc.date.available2023-06-14T08:35:08Z-
dc.date.issued2563-
dc.identifier.urihttps://ir.stou.ac.th/handle/123456789/6429en_US
dc.description.abstractการจัดการกากอุตสาหกรรมเป็นมาตรการสำคัญในการลดปัญหาสิ่งแวดล้อม นอกจากนั้นยังเป็นการเพิ่มมูลค่ากากอุตสาหกรรม และสร้างภาพลักษณ์ที่ดีให้กับโรงงานอีกด้วย การศึกษาครั้งนี้จึงมีวัตถุประสงค์เพื่อขัดทำคู่มือในการจัดการกากอุดสาหกรรมสำหรับโรงงานผลิตบรรจุภัณฑ์อาหารจากกระดาษแห่งหนึ่ง วิธีดำเนินการศึกษามีขั้นตอนดังนี้ (1) สัมภาษณ์เชิงลึกและสังเกตการปฏิบัติงานของผู้ที่เกี่ยวข้องกับการจัดการกากอุดสาหกรรม (2) รวบรวมข้อมูลและวิเคราะห์เปรียบเทียบกับข้อกำหนดตามกฎหมายและทฤษฎีที่เกี่ยวข้อง (3) ขัดทำร่างคู่มือการจัดการกากอุดสาหกรรมสำหรับโรงงานผลิตบรรจุภัณฑ์อาหารจากกระคาษแห่งหนึ่ง (4) ทำการประเมินคุณภาพคู่มือโดยผู้ทรงคุณวุฒิ จำนวน 3 ท่าน และ (5) นำข้อเสนอแนะจากผู้ทรงคุณวุฒิมาแก้ไขปรับปรุงเป็นคู่มือฉบับสมบูรณ์ ผลการศึกษาได้คู่มือการจัดการกากอุตสาหกรรมสำหรับโรงงานผลิตบรรจุภัณฑ์อาหารจากกระดาษแห่งหนึ่ง ประกอบด้วยเนื้อหา 5 บท ได้แก่ (1) บทนำ (2) ความรู้ทั่วไปเกี่ยวกับการจัดการกากอุดสาหกรรม (3) ข้อมูลทั่วไปของบริษัท (4) แนวทางการจัดการกากอุตสาหกรรมไม่อันตรายและ (5) แนวทางการจัดการกากอุตสาหกรรมอันตรายth_TH
dc.formatapplication/pdfen_US
dc.language.isootherth_TH
dc.publisherมหาวิทยาลัยสุโขทัยธรรมาธิราชth_TH
dc.rightsมหาวิทยาลัยสุโขทัยธรรมาธิราชth_TH
dc.rightsAttribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International (CC BY-NC-ND 4.0)th_TH
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/en_US
dc.sourceBorn digitalen_US
dc.subjectของเสียจากโรงงาน--การจัดการth_TH
dc.subjectการศึกษาอิสระ--การจัดการสิ่งแวดล้อมอุตสาหกรรมth_TH
dc.subjectการจัดการของเสียth_TH
dc.titleคู่มือการจัดการกากอุตสาหกรรมสำหรับโรงงานผลิตบรรจุภัณฑ์อาหารจากกระดาษแห่งหนึ่งth_TH
dc.title.alternativeManual on industrial waste management for a paper-based food packaging plantth_TH
dc.typeThesisth_TH
dc.degree.nameวิทยาศาสตรมหาบัณฑิตth_TH
dc.degree.levelปริญญาโทth_TH
dc.degree.disciplineสาขาวิชาวิทยาศาสตร์สุขภาพth_TH
dc.degree.grantorมหาวิทยาลัยสุโขทัยธรรมาธิราชth_TH
dc.description.abstractalternativeIndustrial waste management is an essential measure to mitigate environmental problems. Besides, it also increases the value of industrial waste and promotes a positive image for the factory. Therefore, this study aimed to create a manual on industrial waste management for a paper-based food packaging manufacturing plant. The study methodology included: (1) interviewing and observing the operations of relevant persons involved in industrial waste management; (2) collecting and comparing data on relevant theories and legal requirements; (3) drafting an industrial waste management manual for a paper-based food packaging factory; (4) getting the draft reviewed by three experts; and (5) finalizing the manual based on the experts’ comments and recommendations. As a result, the manual on industrial waste management for a paper-based food packaging plant has been prepared, containing five chapters: (1) Introduction, (2) General knowledge of industrial waste management, (3) General information of the factory, (4) Guidelines on non-hazardous industrial waste management, and (5) Guidelines on hazardous industrial waste management.en_US
Appears in Collections:Health-Independent study

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
FULLTEXT.pdfเอกสารฉบับเต็ม21.32 MBAdobe PDFView/Open


This item is licensed under a Creative Commons License Creative Commons